Näillä mennään Täältä katsottuna

Venäjän rahat hupenee

TASS uutistoimiston mukaan Venäjän nk.vararahastot ovat huvenneet 70℅ vuonna 2016, sotien kulut alkavat näkymään. Eläkkeet joissain osissa maata ovat maksettu myöhässä. http://tass.com/economy/924289

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Merkittävä asia. Ensimmäisestä rahastosta loppuvat rahat jo alkuvuodesta ja sitten alkaa loppulaskenta. Vähän uutisoitu juttu, vaikka sillä on valtava vaikutus lähialueillamme.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Öljyn hetkellinen nousupyrähdys joulukuulta on syöty ja Venäjän Urals öljyn hinta on palautunut $50 tasolle.
Opec maat ovat epäluuloista porukkaa. Sovituista leikkauksista ei kai kukaan ole pitänyt kiinni. Nyt selvitellään kuka leikkaa ja kuinka paljon ja mihin mennessä. Neuvotteluissa on ajateltu leikkausten toteutuvan kesäkuun loppuun mennessä.

Venäjä on ilmoittanut pudottaneensa tuotantoaan 100 000 brls/pv. Väitettä Venäjän ja minkään muunkaan OPEC maan tuotantoluvuista ei ole pitäviä todisteita.

OPEC:in ulkopuoliset tuottajat kyttäävät saumaa vallata markkinoita ja hyötyä muiden leikkauksista. OPEC maista Iran ei kovisteluista huolimatta lähde tuotannon leikkauksiin mukaan. Iranin ennakoitua suuremmat öljyn tuotantoluvut masensivat markkinahinnan nousun.

Jos Venäjä on pudottanut tuotantoaan 100 000 barrelilla se ottaa pataan 150 milj. dollaria kuukaudessa verrattuna täyteen tuotantoon. Arvatenkin Putin ei tätä hyvällä katso ja alkaa repiä tuotannon täysille kierroksille. Seurauksena öljyn hinnan lasku reilusti alle $50.

Nyt puuttuu terve öljyn kysyntä, eikä OPEC maiden epäluottamus toisiaan kohtaan tue öljyn hinnan nousua. Putin yrittää OPEC:n ulkopuolisena maana pysyä ruodussa, mutta talous vaatii saamaan kaikki tuotot irti.

Putinin viime aikaiset lieventyneet lausunnot, vetäytyminen Syyriasta ja kaveeraaminen Trumpin kanssa osoittavat talouden olevan vaakalaudalla. Pakotteista on päästävä eroon.

Syyriasta ei tullut voittoja. Sota jatkuu ja kiihtyy uudelleen, mutta Venäjällä ei yksinkertaisesti ole varaa olla siellä. Yhden kylä saivat pommitettua paskaksi. Siinä kaikki.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kuka voi luottaa että Igor pumppaa x määrän. Naurettavaa, kasakka ottaa mitä saa, aina.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

JUvalainen Horrossaarnaaja Hilda Hotti ennusti aikoinaan Suomen joutumisen Talvisotaan , jatkosotaan ja Neuvostoliiton kommunismin romahduksen. Sitä saa mitä tilaa. Ihmisen, edes Kremlin Herrojen ei pidä yrittää olla liian viisas. "Minä olen sinut vaa-alla punninnut ja kevyeksi havainnut"

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vielä pari vuotta sitten Venäjältä ilmoitettiin että budjetin tasapaino edellyttäisi 70 dollarin tynnyrihintaa. Nyt vyötä on kiristetty, budjetti laskettu 40 dollarille ja Moskovan rahoituksen puutteessa aluehallintojenkin velkaantuminen kasvaa.

Puolustusmenojakin leikattiin vastoin Putinin aiempaa määräystä ja todennäköisesti suurimmaksi harmikseen toimitukset armeijalle takkuilevat.

https://themoscowtimes.com/news/russias-economic-w...

Veli-Pekka Niemi

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207727-vena...

Luulenpa että tämä parinvuoden takainen kirjoitus on täyttä asiaa edelleenkin

Toimituksen poiminnat